Werving en selectie, een vak apart!

Personeelszaken uit handen nemen en opdrachtgevers aan de juiste medewerkers helpen: laat dat maar over aan Bureau In ‘t Maasland. Met al hun ervaring én een natuurlijke wil om anderen te helpen, verstaan Benno Ezerman en zijn collega’s hun vak namelijk als geen ander.
''Wij zijn thuis in het spelletje''!

We zijn thuis in het spelletje, maar vooral trots op onze manier van spelen”, opent Benno. “Ons werk is maatwerk in mensen. Daarom vliegen we elk probleem professioneel aan. Dat doen we bovendien allemaal heel zuiver. Van functieprofiel tot en met arbeidsovereenkomst: alles moet discreet gebeuren. Het is soms schaken op de vierkante centimeter, maar daar zijn we juist goed in.”

 

Mensen helpen
Discretie en oprechtheid zijn Benno met de paplepel ingegoten. Zijn vader Rob, adviseur in hart en nieren, begon Bureau In ‘t Maasland al in 1983. “Andere mensen helpen op het personele vlak: dat heeft mijn vader altijd gedreven”, aldus Benno. “En hij is er ook altijd ontzettend goed in geweest. Daarom vroegen steeds meer mensen hem om advies bij problemen, onder wie veel regionale mkb-ondernemers. Zij hadden soms te dealen met lastige situaties op de personeelsafdeling. Diefstal, vechtpartijtjes, arbeidsvoorwaarden, ontslagprocedures… noem maar op. De adviezen van mijn vader waren zeer welkom. Op een gegeven moment hielp hij steeds meer ondernemers met hun personeelszaken. Zo is Bureau In ‘t Maasland 35 jaar geleden eigenlijk op een heel natuurlijke manier ontstaan.”

 

Externe PZ-afdeling
Natuurlijk zijn er door de jaren heen wel wat dingen veranderd. De verhuizing naar een groter pand bijvoorbeeld, maar ook Benno’s bedrijfsintrede in 1991. Toch doet Bureau In ‘t Maasland in de basis nog precies hetzelfde als vroeger, vertelt Benno: “Compleet ontzorgen is waar het ons nog altijd om gaat. Zie mijn vrouw Chantal, onze officemanager Lynsey, secretaresse Annebel en mij maar als een externe afdeling personeelszaken. We regelen alles, alsof we onderdeel zijn van het bedrijf zelf. Vooral veel werving-en-selectieprocedures, al zijn we zeker geen uitzendbureau. Maar omdat we organisaties vaak al van binnen en buiten kennen, spelen we ook een belangrijke rol bij het vinden van nieuwe medewerkers. Daarmee zijn we uitgegroeid tot totaalleverancier op het gebied van personeel.”

 

Vertrouwensband
Bedrijven aan de juiste mensen helpen: Benno geniet ervan. Zijn grootste kwaliteiten? Een enorm netwerk en een gezonde portie mensenkennis. Bovendien kent hij zijn opdrachtgevers vaak zó goed, dat hij aan één telefoontje al genoeg heeft om zijn zoektocht naar de ideale kandidaat te starten. “We werken voor een heleboel mkb-bedrijven in de regio Oss-Uden-Veghel die vroeger al aanklopten bij mijn vader”, legt Benno uit. “Daar hebben nieuwe generaties het stokje intussen overgenomen. Binnen ons bedrijf heeft die wisseling in dezelfde periode natuurlijk ook  plaatsgevonden. Zo adviseerde mijn vader toen de vaders, en adviseer ik nu hun zonen en dochters. Daardoor zijn onze banden met die bedrijven nu ook extra sterk.”

 

Verantwoordelijkheidsgevoel
Bureau In ‘t Maasland helpt mkb-bedrijven in zeer diverse branches. Toch hebben al die organisaties volgens Benno een belangrijke gemeenschappelijke deler: “Bij de meeste mkb-bedrijven voelen werkgevers zich nog écht verantwoordelijk voor hun medewerkers. Met dat soort mensen werk ik graag samen. Bovendien vind ik specialiseren in een bepaalde branche niet nodig. Ik hoef namelijk echt geen techneut te zijn om te snappen wat voor werknemer ze bij een installatiebedrijf zoeken. Leer de waarden van een bedrijf goed kennen en stel de juiste vragen, dan voel je snel genoeg waar ze naar zoeken. Bovendien heb ik in mijn leven meer dan 30.000 sollicitatiegesprekken gevoerd; ik durf dus wel te zeggen dat ik elk bedrijf kan helpen, in welke sector dan ook. Frans Bauer schrikt ook niet meer van een volle feesttent, haha. Je hebt altijd met mensen te maken, dan gaat het er vooral om dat je zuiver werkt. Als je het in ons vak goed doet, heb je opdrachtgevers voor het leven!”

 

Bron: Bedrijvig Uitgeverij Talvi