''Zoon van is geen garantie voor succes''

Bureau In ‘t Maasland is al meer dan 35 jaar gespecialiseerd in de werving en selectie van midden- en hoger kader voor het MKB in Oss en wijde omgeving. Naast deze activiteiten verzorgt het bureau voor haar relaties ook allerlei andere zaken op personeelsgebied inzake arbeidscontracten en ontslagzaken.

Het bedrijf startte in 1983 toen de vader van de huidige eigenaar, Rob Ezerman, besloot voor zichzelf te beginnen na een aantal jaren als Hoofd Personeelszaken in een grote organisatie te hebben gewerkt. Dat gebeurde toen nog van huis uit en samen met zijn vrouw werden honderden bedrijven uit de wijde regio op de hoogte gesteld van de start van In ‘t Maasland. Benno werkt nog steeds voor een van die eerste bedrijven, want dat is altijd het doel geweest om langdurige relaties met opdrachtgevers aan te gaan.

 

Eerste verhuizing
Zo’n vijf jaar later kreeg Rob de kans om het bedrijf te verhuizen naar een kantoorruimte aan de Wethouder van Eschstraat in Oss. Een nieuw pand met diverse huurders en met een officiële opening ging iedereen daar van start. Dat Benno in de voetsporen van zijn vader zou treden was niet vanzelfsprekend. Benno werkte na zijn diensttijd in diverse commerciële functies, maar in 1991 wilde hij het toch eens bij zijn vader proberen. Zij spraken een soort proefperiode af, Benno startte met een vakgerichte opleiding en langzaam maar zeker gingen beiden binnen hetzelfde werkgebied hun eigen weg. Benno misschien iets meer op een zakelijke wijze en Rob was gewend zijn relaties meer op een persoonlijke manier te benaderen. Socialer zegt Benno weleens, gewoon ook ‘s avonds bij de klant aan tafel zitten om over kleine reorganisaties of andere zaken op het personele vlak te praten. (Foto boven komen uit 2008)


Tweede verhuizing

Vanaf dat moment groeide het klantenbestand dusdanig dat naar een andere ruimte werd uitgekeken. Het Heschepad 12C in Oss kwam als ruwbouw vrij en met behulp van een van de relaties in de bouw werd het pand volledig afgebouwd en ingericht. Enkele jaren daarna stopte Rob en ging Benno met zijn vrouw Chantal en de huidige office-manager Lynsey verder.

 

Veranderingen

Inmiddels is er veel veranderd in het werk. Vroeger was het heel arbeidsintensief als het aankwam op het schriftelijk beantwoorden van alle brieven, veel kopieerwerk, afschrijvingen en dossiers aanleggen. Ook het opstellen en afwikkelen van de advertenties en soms ook het wegbrengen naar de krant kostte veel tijd. Nu is alles geautomatiseerd, gaat de correspondentie online en gaan de personeelsadvertenties niet alleen in de diverse dag- en weekbladen, maar ook via allerlei sites wordt de aandacht getrokken van potentiële kandidaten alsmede van potentiële opdrachtgevers.

 

Klanten

“In de loop der jaren hebben we voor ruim 500 verschillende MKB-bedrijven, kantoren en vrije beroepsuitoefenaars gewerkt”, aldus Benno. “Voor allerlei functies van hoog tot laag, soms voor hele specifieke bedrijven en dan vaak ook voor hele specifieke functies. We zijn nog steeds het aanspreekpunt als het gaat om ontslagprocedures, arbeidsvoorwaarden, cao-toepassingen en afvloeiingsregelingen.”

 

Groei

Het gaat goed met In ‘t Maasland. Het familiebedrijf blijft stevig groeien. “We gaan iedere dag fluitend naar ons werk en om de groei in goede banen te leiden denken we aan een verdere uitbreiding van ons team. Maar één ding is zeker: de klant blijft centraal staan!”

 

bron: Geworteld in uw regio - Uitgeverij Talvi